HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Ego-T elektromos cigaretta

 

Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy az Eliquid Áruház termékét választotta! Az alábbiakban szeretnénk Önt közelebbről megismertetni elektromos cigarettájával.

 FIGYELMEZTETÉS!

A készülékhez használatos folyadék nikotint tartalmazhat, ezért a töltött patronok és az utántöltő folyadékok gyermekek elől elzárva tartandók! Nagyobb mennyiségű folyadék szájba kerülését lehetőleg kerülni kell! A készülék használata 18 éven aluliaknak tilos, továbbá nem ajánlott szív- és érrendszeri, légzőszervi megbetegedésben szenvedőknek, terhes és szoptatós anyáknak, nemdohányzó személyeknek!

 A készülék beüzemelése

A kézhezvételkor az akkumulátorok 60-70%-os töltöttségi állapotban vannak. Javasoljuk, hogy a készüléket a gyári töltés felhasználásával üzemelje be, csak a lemerülést követően töltse fel az akkumulátort. Az általunk forgalmazott készülékek beépített, korszerű lítium-ion akkumulátorral rendelkeznek, formázó töltésre nincs szükség. A készülék áramforrása a teljes kapacitását az 5-8. töltési ciklusra éri el. 

1. Bontsa ki a CE6 / Kanger Mt3 patront és csavarja le a szipkát az óramutató járásával ellenkező irányba

2. Döntse el a patront min. 45 fokban és a patron falára csorgasson e-liquidet

3. A  patront töltés közben lassan forgassa, így könnyebben töltődik

4. Ha a folyadék szintje függőleges helyzetben eléri az üvegszálat, fejezze be a töltést

5. Helyezze vissza a szipkát a patronba és csavarja a helyére

6. Első feltöltéskor állítsa fejre fél percre használat előtt, hogy a folyadék eljusson a fűtőszálig

 Az akkumulátor használata

A patront illessze az akkumulátorra, majd csavarja rá az óramutató járásával megegyező irányba forgatva! Nem szabad túl szorosan meghúzni, óvjuk a menetek épségét!

  A készlet akkumulátora nyomógombos működtetésű, biztonsági záras kivitel. A nyomógombos készülékek esetén a belélegzés megkezdésekor a gombot meg kell nyomni, majd a szívás befejezésekor el kell engedni.

A biztonsági zár célja, hogy a zsebbe vagy táska mélyére helyezett készüléket megóvja a nem kívánt bekapcsolástól. A lezárást 5 gyors, egymás utáni (~2 másodpercen belül) gombnyomással tudjuk aktiválni, ekkor a készülék 3 villanással jelzi a kikapcsolt állapot elérését. A gomb ebben az állapotban nyomásra nem világít, és nem hozza működésbe a patront. A lezárás feloldásához ismételt

5 gyors gombnyomás szükségeltetik, ekkor az akkumulátor nyomógombja újabb 3 villanással jelzi, hogy üzemkész.

A készülék ezen felül rendelkezik túlterhelés védelemmel, 10 másodpercnél hosszabb ideig tartó gombnyomás esetén automatikusan leállítja a porlasztást. Az akkumulátorban beépített zárlatvédelem is található, zárlatos porlasztó esetén villogva letilt.

Az akkumulátor a lemerülést is villanásokkal jelzi. Ilyenkor a gombnyomás alkalmával nem működteti a patront, a kapcsoló 2 másodpercig villog.

 

FONTOS!

Az akkumulátor és a patron csavarmenetes csatlakozóval kapcsolódnak egymáshoz. Az egymással érintkező felületeket napi rendszerességgel ajánlott papír zsebkendővel szárazra törölni.

 

Az Ego akkumulátor töltése

Az Ego akkumulátort a készletben található USB töltő segítségével kell feltölteni. A kétrészes töltőkészlet (1 db USB töltő és 1 db hálózati adapter) célja, hogy a készüléket a lehető legtöbb helyzetben fel tudjuk tölteni – akár számítógépünk USB csatlakozójáról, akár gépkocsiban ülve, vagy éppen otthonunkban, konnektorból.

 

A töltés menete:

1. Távolítsuk el a porlasztót az akkumulátorunkról

2. Egy papír zsebkendővel töröljük szárazra az akkumulátor menetes csatlakozóját és a belső érintkezőt

3. A patron helyére csavarjuk fel az akkumulátorra az USB töltőt, majd a kábel másik oldalán levő csatlakozót dugjuk be a hálózati adapter vagy számítógép USB csatlakozójába

4. Az akku 3 villanással jelzi a töltési ciklus kezdetét, ekkor az USB töltő adapteren található

LED piros fénnyel kezd világítani a töltés befejezéséig

5. A töltés végét az USB adapter LED-je zöld fénnyel jelzi, ekkor az akkumulátort a fentiekkel fordított sorrendben válasszuk le a töltőberendezésről

A töltés időtartama:  1300 mAh akku: ~4 h

 

A CE6/ Kanger porlasztó használata

A porlasztó egy masszív, hosszú életű átlátszó integrált patron. Kapacitása 1.6-1.7 ml. A patron felépítéséből adódó sajátosság, hogy vízszinteshez közeli pozícióban üzemel jól. A tartálykapacitás harmadánál kevesebb folyadék esetén egy-egy billentésre is szükség lehet időnként, hogy az eliquid elérje a fűtőszálat.

Fontos figyelemmel kísérni a folyadék szintjét, a kiürült patron üzemeltetése ugyanis kellemetlen, égett ízt és a porlasztó károsodását okozhatja. A szipkát higiéniai okokból 1-2 naponta mossuk ki.

- Csavarja le a szipkát az óramutató járásával ellenkező irányba- Döntse el a patront min. 45 fokban és a patron falára csorgasson e-liquidet

- A patront töltés közben lassan forgassa, így könnyebben töltődik

- Ha a folyadék szintje függőleges helyzetben eléri az üvegszálat, fejezze be a töltést

- Helyezze vissza a szipkát a patronba és csavarja a helyére

 A CE6/ Kanger porlasztó tisztítása

A patron tisztítása akkor válik szükségessé, ha a gőzképzés még teljesen töltött akkumulátorral is elmarad az elvárttól, illetve égett, szúrós ízű a füstpára. Ezek a tünetek a fűtőszál elkoszolódását jelzik. Ennek a bekövetkezése erősen függ a használattól, de nagyjából heti egyszer célszerű a patront alaposan kimosni és leégetni a fűtőszálról a lerakódásokat

1. Távolítsuk el a szipkát és mossuk el meleg vízben, ügyeljünk a szipka tömítőgyűrűjére, könnyen elveszhet

2. A patront helyezzük folyó meleg víz alá és a vízsugárral a szipka felől mossuk át. Időnként vegyük ki a csap alól és rázzuk ki a tartályból a vizet, hogy cserélődjön

3. Fújjunk bele erősen a patronba mindkét irányból, hogy a levegőjáratból távozzon a víz

4. A kimosott patront ezután szárazra töröljük, különös tekintettel az akku oldali csatlakozóra

5. Az akkumulátorra tekerve 6-8 másodperces időintervallumokban izzítunk, egy-egy izzítás közt 1-2 másodperc szünetet tartva. Izzítás közben fújjuk, ezzel gyorsítjuk a tisztulást.

6. A patron előbb serceg és gőzöl, majd néhány perccel később, amikor kellőképp kiszáradt, a fűtőszál spirálja felizzik. Az izzítást addig folytatjuk, amíg az üvegszál újra fehér lesz.

7. Ha makacs lerakódást találunk, egy tűvel finoman le szabad kapargatni (természetesen nem izzítás közben)

8. A patront a mosás és kiégetés után újként kell kezelni, a beüzemelésnél adott utasítások az irányadók

Tanácsok a használathoz

·         Lassú, komótos szívásokkal lehet a legízesebb, legtestesebb „füstpárát” elérni

·         A nyomógombot a szívás befejezése előtti pillanatban engedjük el – ezzel kíméljük a

·         fűtőszálat és nagymértékben csökkentjük a szipkában bekövetkező páralecsapódást

·         Rágyújtásonként 10-15 alkalommal szívjunk bele e-cigarettánkba

·         Használat közben tartsuk a cigarettát vízszinteshez közeli helyzetben, ha a tartály harmada alá csökken a folyadék szintje, időnként állítsuk fejre a készüléket

·         Ne szívjunk a cigarettába túl gyakran rövid idő alatt, ez túlterhelést okoz és az élettartam csökkenésével jár. Igyekezzünk a hagyományos cigarettához hasonló ütemben dohányozni.

·         Soha ne szívjuk teljesen üresre a patront, a hosszú, gondtalan használat érdekében kb. 20%-ra csökkent folyadékszint esetén töltsük tele a tartályt

MŰSZAKI ADATOK:

Akkumulátor

Üzemi feszültség: 4.2-3.3V

Várható élettartam: 400 feltöltés

 

Hálózati töltő

Bemenet: 220V (50 Hz) / 100 mA max

Kimenet: 5V / 500 mA

 

USB töltőadapter

Bemenet: 5V

Kimenet: 4.2V / 420 mA